Formule 1

Grote grijns op gezicht van Valtteri Bottas: "Het voelt goed en genoten omdat de auto beter en beter werd"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 juli 2017 14:23

SPIELBERG - Valtteri Bottas pakte zaterdagmiddag de poleposition voor de Grand Prix van Oostenrijk. Daarvoor hoefde hij niet eens te profiteren van de vijf plaatsen grid-straf die zijn teamgenoot bij Mercedes Lewis Hamilton kreeg voor het wisselen van de versnellingsbak. De Brit kwam mede door de gelevlagsituatie in de slotminuten van de kwalificatie niet verder dan de derde tijd en kon Bottas zijn tweede kwalificatie-P1 in zijn carrière vieren.

Valtteri Bottas Mercedes Grand Prix Oostenrijk


"Het voelt goed", zei Bottas. "Ik heb het genoten van rijden voor deze menigte, dus bedankt voor de ondersteuning. Ik heb het vandaag genoten omdat de auto beter en beter werd. Het was een fatsoenlijk rondje op het eind. Niet perfect, maar het was goed genoeg."

De marges tussen Mercedes en Ferrari zijn het hele weekend lang minimaal geweest en Bottas verwacht dat dat zondag tijdens de wedstrijd ook zo is, aangezien hij het Duitse team leidt omdat Lewis Hamilton een grid-straf kreeg. "Het zou morgen een goed gevecht moeten zijn, ons doel is niet minder dan winnen."

"Lewis heeft een goede race in het vooruitzicht met veel tijd om terug te komen om punten te pakken voor het team."



Vergeet hem niet! Speel mee met de volgende trekking van de Staatsloterij

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS