Formule 1

Grosjean zou met 2016 conditie gesloopt zijn: "Niet alle potentie ontsleuteld"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 18 maart 2017 19:50 • Print artikel

Haas F1 coureur Romain Grosjean vindt het rijden in de 2017 auto minder erg dan verwacht, ondank dat er fysiek meer gevraagd wordt van de coureur in de nieuw ontworpen auto's voor komend seizoen. De Formule 1 coureurs hebben de afgelopen winter veel tijd doorgebracht in de sportschool als voorbereiding op een fysiek zwaarder seizoen, rigoureus trainen en voor sommigen zelfs het krijgen van meer gewicht was wat er op het programma stond.

Formule 1 2017 Romain Grosjean


Ook al is Grosjean blij met de extra training, de Haas coureur geeft aan dat de auto's minder vragen dan verwacht. "Het voelde niet slecht," zei de onder Franse vlag rijdende Zwitser. "Laat ik het zo zeggen, als ik in dezelfde conditie zou zijn geweest als het afgelopen jaar, was ik gesloopt. We hebben hard gepushed in onze training. Misschien wel iets te veel, maar het is niet zo erg als dat we dachten. De auto's zullen een uitdaging zijn en sommige races episch. Speciaal op de warme hoge snelheids circuits. Dat is hard voor je lichaam. Ik hou wel van de uitdaging en ik denk dat we ons altijd beter moeten voorbereiden en trainen. Het voelde goed tijdens de training. De auto's zijn lastiger te rijden, vergeleken met vorig jaar.

Op de vraag of de verhoging van de G-krachten effect hebben op een specifiek lichaamsdeel antwoordde Grosjean: "Het hele lichaam, tijdens de eerste test week, moest er aan wennen. De nek is pijnlijk en ook de rug. De positie van de benen daar wen je aan. In de tweede week voelde alles redelijk normaal aan. Geen grote aspecten van het testen, maar zoals ik eerder zei, we hebben hard gepushed tijdens het trainen en dat zal ook gebeuren voor Australië, China en het eerste deel van het seizoen. Meer spieren krijgen en zorgen dat alle gebieden gedekt zijn.

Over de VF-17 is Grosjean zeer te spreken en kijkt hij er naar uit om er mee het circuit op te gaan. "Het is een sexy auto," glimlacht Grosjean. "Het heeft een hoop potentie die we nog niet ontsleuteld hebben. Maar de basis is goed, tot nu toe voelt het goed aan om er in te rijden. Er zijn een paar dingen die ik wil aanpassen en verbeteren voor de eerste paar races, maar ik denk dat het een auto is waarin we een aantal goede races zullen krijgen," besluit Grosjean.

Babe-box

Xtra

COLUMNS