Formule 1

GP van Duitsland ook in 2015 op Hockenheim: 'Nurburgring heeft geen contract'

Uitgegeven door Jeroen Scholte • 15 januari 2015 18:14

Op de Formule 1-kalender prijkt achter de datum 19 juli de naam van de befaamde Nurburgring, maar het heeft er volgens Bild alle schijn van dat de Grand Prix van Duitsland ook in 2015 toch echt op Hockenheim verreden zal gaan worden. Normaal gesproken wisselen de twee Duitse circuits elkaar ieder jaar af en volgens die traditie zou de baan in de Eifel in 2015 weer aan de beurt zijn. Door het roulatiesysteem kan vanaf nu echter een dikke streep.



De reden is simpel: er is geen contract. Dat bevestigd een woordvoerder van Capricorn, het bedrijf dat de belangen van het al jaren in financiële zorgen verkerende Nurburgring tegenwoordig beheert. Capricorn heeft wel met Bernie Ecclestone gesproken over een deal, maar tot overeenkomst kwam het niet. Naar verluidt zou zich inmiddels een Russische miljardair gemeld hebben die wel interesse in de voormalige Groene Hel zou hebben.

Hoe dat afloopt moet nog blijken, maar zeker lijkt dat de Formule 1 zich in Duitsland voorlopig zal richten op Hockenheim. “De race zal daar dit jaar dan ook plaats vinden,” meldde Ecclestone donderdag aan persbureau Reuters. “Het kan niet op de Nurburgring want daar is niemand. We hebben een overeenkomst met Hockenheim, we moeten alleen de duur nog aanpassen. Het rouleerde met de Nurburgring, dus die passage zullen we eruit moeten halen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS