Formule 1

'Goede comeback' Robert Kubica in de Formule 1 is levensvatbaar: "Ik wil meer!"

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 juni 2017 17:47 • Print artikel

Robert Kubica heeft aangegeven dat hij een ‘goede comeback’ plant, na zijn recente Formule 1-test met Renault in Valencia. De Pool reed in Spanje met een 2012-specificatie van de Lotus E20, welke in de kleuren van het Franse merk waren gespoten. In totaal reed de coureur 115 ronden tijdens zijn eerste terugkeer in een F1-bolide sinds 2011.

Formule 1 2017 Robert Kubica


Na de test gaf Kubica al dat hij gemengde gevoelens had, omdat hij zes jaar lang de Formule 1 gemist heeft. In een interview met Sky Sports geeft de Poolse coureur nu toe dat hij een fulltime terugkeer in de F1 als een levensvatbare optie ziet voor de toekomst na de snelheid die hij toonde op het circuit Ricardo Tomo.

“Zeker, het is een nieuwe start voor mij”, reageert de 32-jarige Pool. “Ik weet niet wat het me gaat brengen, maar het is zeker een goed gevoel om te weten dat ik een F1-auto kan rijden na zo’n lastige periode en het hebben van beperkingen. Om te weten dat ik de auto met een goede snelheid kan rijden en dat ik een volledige Grand Prix-afstand kan rijden is iets wat me blij en trots maakt.”

“Nu ik de test heb gedaan, wil ik meer testen. Het hangt niet alleen van mij af, maar ik blijf werken en hopelijk heb ik op een dag een kans om vooruit te gaan en stap-bij-stap misschien een goede comeback heb”, aldus de Pool. Renault heeft de test eenmalig genoemd, maar schijnt open te staan om meer kansen te bieden gezien zijn prestaties in Valencia.

Wil je dit seizoen nog één van de Formule 1 Grands Prix bezoeken?

Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk

Formule 1 Grand Prix van Italië

Formule 1 Grand Prix van België

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS