Formule 1

Goed nieuws voor Max Verstappen: Renault stelt klantenteams zelf in staat meer vermogen te ontgrendelen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 april 2018 10:08 • Print artikel

SHANGHAI -Renault heeft zijn twee klantenteams in staat gesteld meer vermogen te halen uit de krachtbron tijdens de Grand Prix van China. Goed nieuws dus voor Max Verstappen. Nu de motor van dit jaar goede betrouwbaarheid heeft getoond tijdens de eerste twee races van het seizoen. Het fabrieksteam, Red Bull Racing en McLaren mogen voortaan allemaal langer gebruikmaken van een hoger vermogen dan in Australië en Bahrein het geval was.

Renault F1-motor 2018


Ondanks het falen van Daniel Ricciardo's energieopslag in Bahrein is Renault van mening dat de motor zich voldoende betrouwbaar heeft getoond bij het draaien op meer conservatieve modi. "We doen wat we hebben gezegd", zei Renault Sport-baas Cyril Abiteboul aan Autosport.com. "In principe wilden we ons verzekeren van de betrouwbaarheid, wat we tot nu toe hebben gedaan. We hebben een incident gehad met Ricciardo, maar de reden is op dit moment nog onbekend. Of het nu chassis- of motorgerelateerd was, we weten nog steeds niet wat de oorzaak is. Het was een elektrische kwestie, die duidelijk van invloed was op de energieopslag.

"Afgezien daarvan, de ICE en ERS, is alles ok. We zijn aan het pushen in termen van het gebruik en de werking van de motor. Het begint enige impact te hebben, in het bijzonder op een circuit als dit, waar het energiebeheer een kwetsbaar punt is."

Abiteboul benadrukte dat alle teams dezelfde operationele parameters hadden.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS