Formule 1

Girl Power: Ondanks spin genoot Veronika Chica tijdens BOSS GP, Gamma Racing Day

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 11 augustus 2017 13:33 • Print artikel

ASSEN - Tijdens de Gamma Racing Day op het TT-circuit van Assen was Johann Ledermair oppermachtig met de zege in beide races van het BOSS GP-kampioenschap. Salvatore De Plano bemachtigde P2 en Mahaveer Raghunathan stelde de derde positie veilig voor het oog van de 94.500 aanwezige toeschouwers in een race die beter verliep dan de eerste race op zaterdag.

BossGP 2017 Gamma Racing Day Veronika Chica


Dit was ook de ervaring voor Veronika Chica die ondanks een spin uitviel uiterst positief was over haar ervaring op het circuit in Assen. De mooie Tsjechische was uitermate tevreden over het circuit, publiek en prestaties Dallara-GP2 in de Formula Class.

Op de vraag wat er gebeurde snelle dame van H&A Racing tijdens de openingsfase van race twee gaf Chica aan dat de fout bij haar lag. "Ik gaf te veel gas en spinde daardoor na de eerste bocht", zei Chica tegen RaceXpress.nl. "Mijn fout. Maar ik had de beste kwalificatie uit mijn carrière. Ik was vijf seconden sneller dan mijn eerste jaar dat ik hier was. Ik ben erg gelukkig. Ik zat in het midden op P6 na de kwalificatie, daardoor kon ik me meer focussen op de race."

De eerste race op zaterdag werd Veronika zevende achter Walter Steding en voor Peter Göllner die beide ook in een Dallara Gp2 reden. "De motor raakte in de install-modus op de grid", legde Chica uit. "Daarna wilde ik snel mijn positie terugkrijgen. Het was een korte race door de vele incidenten. Het was wel erg leuk, ik zat in gevecht met de jongens en was niet alleen. Het was erg goed voor mij ik heb ervan genoten.

Over de hele ervaring tijdens de Gamma Racing Day was de Tsjechische lyrisch. "Ik hou van Assen", zei Chica met een grote lach. "Zoveel mensen, volle tribunes, gewoon wow! Verbazingwekkend. Ze zetten altijd mijn auto buiten en dan doen we een sessie met de fans, erg mooi. Ik hou er van en hoop dat volgend jaar hetzelfde is."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS