Formule 1

Giedo van der Garde spuwt zijn gal richting Sauber: "Moreel besef volledig kwijt"

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 maart 2015 07:28

De juridische strijd tussen het Sauber F1 Team en Giedo van der Garde is tot een einde gekomen, zo meldden we gisteravond al op RaceXpress.nl. De strijd kwam tot een hoogtepunt in Australië waar de Nederlander zijn contractueel vastgelegde stoeltje voor zich opeiste. Van der Garde toonde lef en vocht voor zijn recht. Hij kreeg daarvoor veel respect van de fans, F1-coureurs en vele grote namen in de Formule 1.


In Australië eiste Giedo van der Garde zijn startrecht op, nadat hem afgelopen zomer nog een plek binnen het team toegezegd was toen hij een contract sloot met Sauber. Aan het einde van het seizoen legde Sauber echter Marcus Ericsson en Felipe Nasr vast, omdat het team de tientallen miljoenen van het tweetal goed kan gebruiken om te overleven en passeerde daarmee de in Rhenen geboren coureur. De Nederlander stond in zijn recht, maar dacht in het belang van Sauber. Toch is hij helemaal klaar met de handelswijze van de Zwitserse renstal. Ik ben zwaar teleurgesteld in de teamleiding", zegt Van der Garde tegen de Telegraaf. "Men is het moreel besef volledig kwijtgeraakt. Je kunt niet twee stoeltjes dubbel verkopen en dan denken dat er niets gebeurt. Ik denk dat het team een moeilijke toekomst tegemoet gaat. Kaltenborn en oprichter Peter Sauber hebben in ieder geval alle geloofwaardigheid verloren, ook richting Nasr, Ericsson en hun sponsors.”

De toekomst van het team stond met de strijd tussen Giedo van der Garde op het spel. “We zijn uiteindelijk akkoord gegaan met een afkoopsom omdat ik niet op mijn geweten wilde hebben dat het team zou omvallen, maar ik vind het wel heel belangrijk dat de Formule 1 hier iets van leert om soortgelijke zaken in de toekomst te voorkomen”, aldus een gefrustreerde Van der Garde, die nu zijn kansen gaat bekijken in klassen als de DTM en WEC. Tenslotte: eens een racer, altijd een racer.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS