Formule 1

Giedo van der Garde over openheid: "Formule 1 is mooi, maar het is erg exclusief"

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 juni 2016 09:49

Jarenlang bracht Giedo van der Garde door in de Formule 1. Slechts één jaar mocht de Nederlander deelnemen aan Grand Prix’s. In 2013 reed de Nederlander voor het Caterham F1 Team en hoopte in 2015 hier een tweede jaar bij Sauber aan toe te voegen. De slinkse streken van teambaas Monisha Kaltenborn gooide echter roet in het eten. Giedo van der Garde zocht daarna een nieuwe uitdaging en komt dit jaar voor G-Drive/Jota uit in de European Le Mans Series. Dat doet de in Amsterdam woonachtige coureur met succes.



In Silverstone pakte hij met zijn team direct de overwinning en in Monza werd daar een mooie tweede plaats aan toegevoegd. De snelle coureur mag zich nu gaan opmaken voor zijn debuut in de 24 uur van Le Mans. Wanneer de officiële website van de wedstrijd vraagt hoe het endurance racen zich onderscheidt van de Formule 1, vertelt Van der Garde: “Het is behoorlijk anders. Het is meer open en ontspannen en er zijn veel meer relaties met andere teams, zelfs met de fabrieksteams. Ik hou van die vriendelijkheid, ik denk dat het daar bij de sport ook om moet gaan. Formule 1 is mooi, maar het is erg exclusief. Hier praat je met andere coureurs die ik jarenlang niet kende en ik geniet daar van.”

Dit weekend de Formule 1 Grand Prix van Canada: Nú overstappen op Ziggo Sport, meer up-en download snelheid, sneller internet, voordeliger bellen en gratis Formule 1!
Ziggo voert een snelheidsverhoging door voor de Ziggo Pakketten met Connect Max. De snelheid van deze nieuwe pakketten gaat omhoog van 200Mbit/s naar 300Mbits/s download- en 30 Mbit/s uploadsnelheid. Stap nu over op Alles-in-1 van Ziggo met supersnel internet, Replay TV, Ziggo Sport en voordelig bellen. Dit seizoen zijn alle Formule 1-races met Max Verstappen in de Red Bull rechtstreeks te volgen via Ziggo Sport, de gratis sportzender voor alle Ziggo klanten op kanaal 14. Kijk hieronder vrijblijvend naar de mogelijkheden:

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS