Formule 1

Gevalletje voor de zekerheid... of...? Liberty Media legt handelsmerken voor Nederlandse en Deense Grands Prix vast

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 februari 2018 18:10

Liberty Media wil het aantal Grands Prix per jaar graag uitbreiden naar 25 op de kalender. In 2018 zijn er 21 races. Twee mogelijke F1-wedstrijden waar de laatste tijd veel over gesproken wordt zijn de Grands Prix van Denemarken en Nederland. Mocht ons kikkerlandje een race krijgen, dan is het voor het eerst sinds 1985.

Formule 1 2018 Max Verstappen

De race in Denemarken moet een stratenrace gaan worden in Kopenhagen. Inmiddels heeft Liberty Media een drietal namen vastgelegd van het Deense patent. De namen zijn een drietal variaties op de 'Grand Prix van Denemarken'. Deze vastlegging is reeds in november gedaan. Ook in Nederland zijn er al namen vastgelegd door Kompas Advocatuur. De vastlegging heeft op 30 januari plaatsgevonden.



De race om de Nederlandse Grand Prix gaat tussen het Circuit Zandvoort, waar in 1985 de laatste F1-race in ons land werd gehouden en het TT-Circuit Assen, waar de MotoGP wordt georganiseerd. Assen werd in januari onderworpen aan een inspectie van Charlie Whiting van de FIA. Daaruit bleek dat het circuit in Drenthe al dicht bij een FIA Grade 1 aan zit.



Overigens zijn de twee niet de enige plaatsen waarvoor een handelsnaam is vastgelegd. Voor de Amerikaanse steden New York, Las Vegas en Miami is eveneens een Grand Prix-handelsmerk vastgelegd.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS