Formule 1

Geruchtenmolen: 'Sutil per direct weg bij Sauber, Van der Garde als vervanger'

Uitgegeven door Casper Bekking • 15 juli 2014 02:34

Het gaat dit seizoen niet van harte bij het Sauber F1 Team. Sterker nog: naast Caterham hebben de Zwitsers als enige team nog geen punten gescoord. Esteban Gutierrez zorgt voor meer crashes dan goede momenten terwijl de ervaren Adrian Sutil niet in staat is om een toegevoegde waarde te zijn. Testrijder Giedo van der Garde neemt regelmatig plaats in de ondermaatse C33 en laat een goede indruk achter, met uitzondering van zijn pittige crash tijdens de testdag op Silverstone.



Toch gaan de geruchten dat de Nederlander op het punt staat om in te stappen. Het Zwitserse Blick meldt dat Adrian Sutil op zeer korte termijn aan de kant wordt gezet. De Duitser zou niet geliefd zijn bij zijn engineers en de geruchten gaan al langer de ronde dat hij te duur zou zijn voor het noodlijdende team. Waarom niet Gutierrez aan de kant schuiven? Die vraag is eenvoudig te beantwoorden: vanwege de vele Mexicaanse oliedollars die via hem richting Hinwill zijn overgeboekt.

Het Silly Season is dus weer in volle gang, met geruchten aan alle kanten van de grid. We houden jullie uiteraard op de hoogte!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS