Formule 1

Geruchtenmolen op volle toeren: Max Verstappen in Spanje al in een Red Bull?

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 mei 2016 21:40

BARCELONA - Red Bull overweegt om Max Verstappen al vanaf de Grand Prix van Spanje voor Red Bull te laten uitkomen. Dat zou ten koste gaan van huidig Red Bull-coureur Daniil Kvyat die dan teruggeplaatst zou worden bij zusterteam Toro Rosso waarvoor Verstappen momenteel rijdt. Dat meldt althans Jonathan Noble van Motorsport.com.


Aanleiding voor de ruil zou het optreden van Kvyat zijn tijdens de Grand Prix van Rusland. Op het circuit van Sochi botste de 22-jarige Rus in de eerste ronde tot tweemaal toe achterop de Ferrari van Sebastian Vettel die daardoor al in de eerste ronde van de race uitviel. Bovendien werd bij de tweede touché met Vettel Kvyats teamgenoot Daniel Ricciardo op zijn beurt door de Duitser geraakt. Uiteindelijk finishten beide Red Bulls buiten de punten. Motorsportadviseur Helmut Marko van het Oostenrijkse team reageerde furieus op het incident.

Verstappen daarentegen maakt ook dit seizoen grote indruk in de Toro Rosso. Tijdens de Grand Prix van Rusland reed hij zondag lange tijd op een knappe zesde plaats, maar de pas achttienjarige Limburger moest zijn auto na ruim dertig ronden naast de baan parkeren vanwege een opgeblazen motor. Overigens meldt de Telegraaf dat er geen sprake zou zijn van een ruil dit seizoen. Die zou pas volgend seizoen plaatsvinden.

De Grand Prix van Spanje op het Circuit de Catalunya wordt volgend weekeinde verreden. Aansluitend wordt op datzelfde circuit de mid-season-test gehouden.

Overstappen op Ziggo Sport, meer snelheid en gratis Formule 1!
Ziggo voert een snelheidsverhoging door voor de Ziggo Pakketten met Connect Max. De snelheid van deze nieuwe pakketten gaat omhoog van 200Mbit/s naar 300Mbits/s download- en 30 Mbit/s uploadsnelheid. Stap nu over op Alles-in-1 van Ziggo met supersnel internet, Replay TV, Ziggo Sport en voordelig bellen. Dit seizoen zijn alle Formule 1-races rechtstreeks te volgen via Ziggo Sport, de gratis sportzender voor alle Ziggo klanten op kanaal 14.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS