Formule 1

Geruchten uit Italië: keert na Alfa Romeo ook Maserati terug in de Formule 1?

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 december 2017 15:39

Na Alfa Romeo lijkt ook Maserati terug te keren in de Formule 1. Mocht het Italiaanse merk terugkomen, dan is dat voor het eerst in zestig jaar. Recent werd bekend dat Alfa Romeo als hoofdsponsor terugkeert bij Sauber. Dat trucje lijkt CEO Sergio Marchionne van Ferrari en Fiat Chrysler Automobiles, het moederbedrijf van de twee merken, te herhalen bij het team van Haas F1.



Het Amerikaanse team heeft zich in de afgelopen twee jaar zelf gefinancierd en had al een technische relatie met Ferrari. Het Italiaanse autobedrijf levert de motoren. In tegenstelling tot Sauber kan bij deze aan Ferrari gelinkte sponsor ook een behoorlijk sponsorbedrag gemoeid zijn. Voor een aanvullend bedrag van 20 miljoen euro moet het Maserati-logo op de auto gaan prijken.

Een andere link tussen Haas en Maserati is het feit dat het F1-team bij de bouw van het chassis nauw samenwerkt met Dallara. Maserati en Dallara zijn vlakbij elkaar gevestigd en werkten in het verleden ook al samen. Volgens Marchionne kan een deal tussen de twee in de pijplijn zitten, zo liet hij zich recent al ontvallen.



"Is het mogelijk dat de Haas-overeenkomst in iets anders kan veranderen, dan wat we nu hebben? Het antwoord is potentieel ja", zei de Ferrari-president al eerder. "Maar we zijn ver verwijderd van een oplossing. We gaan het zien, de tijd gaat het ons leren."



 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS