Formule 1

Geruchten rond Sainz komen uit verveling volgens Tost: "Ze hangen rond en dromen"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 11 augustus 2017 15:12 • Print artikel

De geruchten die de afgelopen tijd rondgingen over Carlos Sainz, komen volgens Scuderia Toro Rosso teambaas Franz Tost voort uit verveling in de paddock. Sainz raakte verwikkeld in een verwarring over zijn plannen rond seizoen 2018. De Spanjaard gaf tijdens een persconferentie in aanloop naar de Oostenrijkse Grand Prix aan dat hij het niet zag zitten om volgend jaar nog een seizoen voor het zusterteam van Red Bull Racing te rijden. Nadat de situatie omtrent zijn uitlatingen was gesust, staken er geruchten de kop op dat Sainz midden in het seizoen de overstap naar Renault Sport F1 zou maken.

Formule 1 2017 Carlos Sainz


Renault ontkende de geruchten stellig en voelde zich verplicht Jolyon Palmer op de ochtend van de Britse Grand Prix te verzekeren dat zijn zitje safe was bij het Franse team. Tost noemde het "onserieuze speculaties" tegen Eurosport. "Ik weet niet waar deze geruchten vandaan komen dat Sainz in Boedapest voor welk ander team dan ook zou rijden. Dit is Formule 1, je ziet mensen rondhangen die zich vervelen. Die gaan dingen verzinnen of er over dromen of zo. Dan praten ze met anderen en zo gaat het rond. Het feit is dat Sainz bij ons rijdt. Hij heeft een contract bij Red Bull en de beslissing over de toekomst ligt bij Red Bull. Die hebben dat contract.

Sainz heeft het duidelijk gemaakt dat hij geleerd heeft van de ongemakkelijke situatie die ontstond na zijn uitspraken in Oostenrijk. Tost verwacht dat Sainz' acties op de baan in zijn voordeel zullen spreken. "ik ben ervan overtuigd dat hij ervan geleerd heeft en dat hij weet wat de basis is voor de vooruitgang in zijn carrière. Het belangrijkste dat ik altijd tegen een coureur zeg is: laat de beste prestatie zien met het pakket dat je nu hebt. De rest komt vanzelf waar je ook bent. We hebben een goede competitieve auto en het team doet zijn werk goed en krijgt alles voor elkaar. Met Toro Rosso kun je altijd in de punten komen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS