Formule 1

Geruchten over verkoop Red Bull Racing aan Audi niet waar: 'Ik weet er helemaal niks van'

Uitgegeven door Jeroen Scholte • 22 februari 2015 03:32

Volgens wilde geruchten in de Duitse media wil Red Bull-opperhoofd Dietrich Mateschitz zijn team verkopen aan Audi. De 70-jarige multimiljardair zou verder willen kijken dan een eigen team en interesse hebben in een deel van de commerciële rechten van de sport.



De media hing zelfs al het bedrag van 300 miljoen euro aan het team en de verkoop zou rond zijn voor 2017. Niet waar, zo beweert de Oostenrijker zelf in Speed Week. “Ik weet er helemaal niks van. Voor zover ik weet gaat het team helemaal niet in de verkoop.”

De geruchten over een terugkeer van Audi in de F1 zingen al tijden rond. Eén van de grote problemen zou de aanwezigheid van Bernie Ecclestone zijn. De bevelhebber van de FOM zou het totaal niet kunnen vinden met Ferdinand Piech, het opperhoofd van de Volkswagen AG-groep waar Audi onder valt.

Zolang Ecclestone op zijn plek blijft zitten, zou Piech weigeren in de F1 te stappen. Mocht Mateschitz zijn team echter aan Audi verkopen en zich daarna zelf bezighouden met de commerciële kant van de sport, zou Audi mogelijk twee vliegen in één klap kunnen slaan met de deal.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS