Formule 1

GERUCHTEN in de paddock: 'Carlos Sainz en Fernando Alonso in 2019 bij McLaren'

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 juli 2018 18:40

Carlos Sainz lijkt zich nu ook in het Silly Season voor het Formule 1-seizoen van 2019 te mengen. De coureur die onder contract staat bij Red Bull is dit jaar uitgeleend aan Renault. Met het vertrek van de energiedrankenfabrikant bij motorfabrikant Renault, lijkt een langer verblijf bij het team uit Enstone dan ook niet logisch.

null

Nu Daniel Ricciardo naar alle waarschijnlijkheid gaat bijtekenen bij Red Bull, is er geen plek naast Max Verstappen bij het team. Waardoor er geen hereniging van het duo Verstappen en Sainz mogelijk is bij het team uit Milton Keynes. In de paddock gaan inmiddels de geruchten dat Sainz volgend jaar naast Fernando Alonso plaatsneemt bij McLaren. Daarmee zou het team uit Woking mogelijk een complete Spaanse line-up gaan krijgen. Een gerucht wat slecht nieuws betekent voor Stoffel Vandoorne en Lando Norris die beide op het tweede stoeltje bij het Formule 1-team azen. Een gerucht overigens met vele vraagtekens, want Alonso zou mogelijk ook een verdere carrière in de IndyCars bekijken om zo de Triple Crown of Motorsport te voltooien. In de Spaanse media is men er echter van overtuigd dat Sainz bij Renault blijft in 2019.

“Het is iets dat in een paar weken wordt aangekondigd, nadat de andere bij deze situatie betrokken coureur, Daniel Ricciardo, zijn vernieuwing met Red Bull aankondigt” zegt het Spaanse Marca over een langer verblijf van Sainz bij Renault. In Silverstone werd de Spaanse coureur gevraagd naar de geruchten.

“Gezien de hoeveelheid mensen die gehuurd worden, de verbeteringen die zij maken in de fabriek, de sprong van de motor en de auto in de afgelopen paar jaar, denk ik dat Renault een van de beste proposities in de Formule 1 is. Ik ben trots om onderdeel van dit project te zijn” aldus de 23-jarige.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS