Formule 1

Gemiste kans voor Pascal Wehrlein: "Het samendrukken van de ruggenwervel"

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 april 2017 04:20

Pascal Werhlein mist zijn tweede Grand Prix op rij, als gevolg van zijn ongeval begin dit jaar tijdens de Race of Champions. De Duitser in dienst van Mercedes is nog niet voldoende hersteld van het incident, toch denken vele mensen dat er meer achter zit. Sergio Perez mistte zelf ooit een Formule 1-race door een heftig ongeval na de wedstrijd in 2011 in Canada. De Mexicaan hoopt dat er niets achter zit. Monisha Kaltenborn haalt de situatie aan met de Force India-coureur, die toentertijd nog in dienst van Sauber was.

Formule 1 20-17 Pascal Wehrlein

“Het is een ongelofelijke impact, het samendrukken van de ruggenwervel”, vertelt de Sauber-teambaas. “Je kunt deze dingen niet onderschatten. Sergio wilde in Canada in de auto zitten en dat werkte niet, dus moesten we hem er uithalen. Je kunt deze ongevallen helemaal niet vergelijken. En zelfs het ongeval vorig jaar van Marcus Ericsson. Het was niet makkelijk om in de auto te zitten omdat het lichaam tijd nodig heeft om te herstellen. Zo simpel is het.” Ondertussen staan diverse coureurs achter de beslissing van de jonge Duitser. Zij benadrukken dat het missen van training gedurende de winter meer impact heeft met de snelle bolides.

“Voor iemand zoals hem of mij, die zichzelf nog steeds moeten bewijzen in een kampioenschapwinnende auto of die geen grote successen hebben om op terug te vallen, dan heb je elke race nodig om te tonen wat je kunt doen”, reageerde Renault-coureur Jolyon Palmer.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS