Formule 1

Gefrustreerde Max Verstappen geeft toe dat radioberichten bedoeld zijn om druk uit te oefenen op Renault: "Slechte zaak!"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 april 2018 09:37 • Print artikel

SHANGHAI - Max Verstappen zegt dat zijn radioboodschappen waarin hij de prestaties van zijn Renault-motor bekritiseert, bedoeld zijn om druk uit te oefenen op de Franse fabrikant om de krachtbron te verbeteren. De coureur van Red Bull klaagde zaterdag in Shanghai over de radio meerdere malen over zijn motor.

Max Verstappen Red Bull Racing Grand Prix China


Hij gaf zijn frustratie over de situatie toe toen hij over zijn commentaar na de kwalificatie werd gevraagd. "Ik denk dat het een slechte zaak zou zijn als het me niet zou frustreren, toch?", zei Verstappen. "Ik ben hier om wedstrijden te winnen en ik denk dat iedereen die aan mijn auto werkt precies hetzelfde wil. Als ik het rustig zou zeggen, denk ik dat ik in GT zou racen omdat het me anders niet al te veel kon schelen."

Verstappen geeft toe dat zijn opmerkingen bedoeld waren om 'enige druk op Renault uit te oefenen'. "Niet alleen in het openbaar, want wat ik zeg is niet bedoeld voor het publiek, het is voor de jongens die naar mijn radio luisteren."

Verstappen zei dat hij nog steeds last heeft van een verslechtering van de topsnelheid van zijn motor bij hoge toerentallen, iets waarover hij vorig jaar klaagde. "Het gat op de rechte stukken was een beetje groter dan we hadden verwacht voordat we hier kwamen", zei hij. "Maar dan is van onze kant ook alleen maar fine-tuning nodig. De vermogensmodi waren niet geweldig. Sommige van de problemen heb ik ook al eens eerder gehad, zoals dicht bij de limiter komen, problemen tijdens het opschakelen en dat soort dingen, het werkt gewoon niet echt."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS