Formule 1

Geen F1 voor Audi: Emissieschandaal of andere redenen?: "Als Formule 1 niets voor hen is, dan..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 maart 2016 08:12

Lange tijd ging het gerucht dat Audi mogelijk naar de Formule 1 ging komen. Het gerucht wakkerde aan toen zusterbedrijf Porsche de stap naar het FIA World Endurance Championship maakte, maar het emissieschandaal bij de VAG-groep zorgde definitief voor een streep door de mogelijke plannen.



Stefan Knirsch, verantwoordelijk voor de technische ontwikkelingen binnen Audi, laat weten dat de electrische en hybride technologie beter tot zijn recht komen in het FIA WEC. De opmerkingen komen volgend op de ontkenning door Wolfgang Durheimer, hoofd motorsport binnen de VAG-groep, dat de sportieve en politieke situatie van de Formule 1 ‘niet voorspelbaar genoeg is’ om een intrede te rechtvaardigen.

Claire Williams steekt haar teleurstelling niet onder stoelen of banken, zo laat ze aan het Engelse Autosport weten: “Dit is een sport waar we graag merken als Audi in hebben, maar ze hebben andere verplichtingen in de autosport. Als F1 niet voor hen is, dan is het niet voor hen. Mensen hebben al decennia geprobeerd om Audi in de Formule 1 te krijgen en ze hebben hun standpunt niet gewijzigd.” Op dit moment staan met name de regels omtrent de motoren in de Formule 1 ter discussie, waarbij de fabrikanten werken naar een manier om vooruit te komen op het gebied van kosten, prestaties, geluid en de levering van de motoren.



Toch gelooft de dochter van Frank Williams niet dat dit de reden is waarom Audi niet komt: “Ik denk niet dat we de sport wat kwalijk kunnen nemen voor wat betreft het huidige politieke landschap van onze sport. Ik weet zeker dat er vele factoren zijn die hun beslissing beïnvloeden, waarom de F1 niets voor hen is. We zijn gelukkig dat deze sport al de vier grootste fabrikanten heeft. Natuurlijk willen we er meer aantrekken, maar we hebben Ferrari, Daimler, Honda en Renault, die concurreren. Er is een dunne balans tussen onafhankelijke teams die in staat zijn te overleven in de sport wanneer deze wordt overspoeld met fabrikanten. We moeten een gezonde mix hebben van fabrikanten en onafhankelijke teams.”



De beste dagdeals met grote kortingen overzichtelijk weergegeven en altijd up-to-date. Profiteer hier van hoge kortingen op deze koopjes. Bekijk de dagaanbiedingen van vandaag! Kijk HIER of er iets bijzit voor je!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS