Formule 1

Geen budget, geen stoeltje in de Formule 1: "Als mijn familie 5 tot 10 miljoen kon betalen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 november 2017 19:05 • Print artikel

SAU PAULO - Pascal Wehrlein zegt dat zijn dagen bij het Sauber F1 Team bijna ten einde zijn. De enige optie die voor hem nog beschikbaar is, is een mogelijk stap naar Williams. De Duitser wordt naar verwachting vervangen door huidig F2-kampioen Charles Leclerc. De Fransman komt naar het team door zijn connectie met Ferrari, de motorenleverancier van het Zwitserse team.

Pascal Wehrlein Sauber Grand Prix Brazilië


“Ik denk dat mijn sportieve prestaties geen effect hebben”, zegt Wehrlein in Brazilië tegen Auto Hebdo. “De races hier en in Abu Dhabi zijn wat dat betreft dus ook niet beslissend. We gaan geen punten scoren en iedereen weet dat. Ik denk dat Williams mijn enige optie is voor 2018. Het was mij al aardig vroeg verteld dat er volgend jaar mogelijk geen ruimte is bij Sauber. En als ik volgend seizoen mis, dan wordt terugkeren naar de Formule 1 erg lastig.” De coureur heeft dit jaar 5 WK-punt binnengehaald, terwijl zijn teamgenoot Marcus Ericsson nog op nul staat. De Zweed brengt echter meer geld binnen bij het team uit Hinwill en daardoor lijkt hij bij het team te blijven, ondanks dat Ferrari ook graag Antonio Giovinazzi bij Sauber plaatst.

“Als je geen sponsors hebt, ik het niet mogelijk om vandaag de dag op jezelf een cockpit te regelen. Het werkt niet. Als mijn familie 5 tot 10 miljoen kon betalen, was het anders, maar dat kunnen ze niet.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS