Formule 1

Gebruikt Mercedes een maas in het net van de Formule 1-regels met de 'walvisstaart'?

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 26 februari 2017 08:16

Het Formule 1 seizoen 2017 is nog niet begonnen of het ziet er naar uit dat de topteams Mercedes AMG Petronas en Scuderia Ferrari een gaatje in de reglementen gevonden hebben. Als men de Mercedes W08 over het circuit van Silverstone zag rijden, kon men een detail zien wat niet bij de presentatie aanwezig was, een extra vleugel.




Ferrari presenteerde vrijdag hun bolide voor het seizoen 2017, daar was duidelijk de haaienvin met vleugel te zien. Best Tech commentator, Craig Scarborough, duidde deze vreemde walvisstaart aan die te zien was aan de achterkant van de Mercedes W08. Er waren een aantal meer oplettende personen aanwezig in Silverstone, en de vraag die dan ook gesteld wordt luidt: Is het een gat in de regels of niet? Genoeg stof tot nadenken over deze controverse.

Formule 1 2017 Scuderia Ferrari

Het schijnt dat er een ruimte zit van vijftig millimeter aan de achterzijde van de auto volgens de technische reglementen. Ruimte genoeg dus om iets neer te zetten. Als men de details nakijkt in de boeken houdt dit in dat wat er aan ruimte gebruikt kan worden maximaal 1600 millimeter breed mag zijn en 950 millimeter hoog. De achtervleugel heeft een maximale hoogte van 800 millimeter.

Een en ander geeft aan dat er wel degelijk mensen opletten bij de teams. Wie weet wat we nog gaan zien over een paar dagen?

Overstappen op Ziggo zakelijk, meer snelheid internet en gratis Formule 1! Nú drie maanden op proef!



Formule 1 met Max Verstappen? Zakelijk opvoeren? Heeft u een eigen bedrijf? Ziggo Zakelijk heeft nú een schitterende aanbieding met drie maanden op proef!

Meer informatie? Vraag HIER vrijblijvend Ziggo Zakelijk Direct Advies

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS