Formule 1

Frustraties bij Daniel Ricciardo? Wat doet hij als zijn contract met Red Bull afloopt? "Vanuit mijn oogpunt... "

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 september 2017 18:49 • Print artikel

Daniel Ricciardo won dit jaar de Grand Prix van Azerbeidzjan met Red Bull en behaalde zes podiumplaatsen. Zijn score is aanzienlijk beter dan zijn teamgenoot Max Verstappen. Toch verwacht de Formule 1-coureur uit Australië meer van het team van de energiedrankenfabrikant om hem ook na 2018 te behouden. Ricciardo rijdt sinds het seizoen 2014 voor het F1-team uit Woking, nadat hij daarvoor voor Toro Rosso reed. Zijn contract met Red Bull loopt na volgend jaar af. Dit jaar kan de coureur ondanks de nieuwe regelgeving niet meedoen om het wereldkampioenschap en de 28-jarige begint zich inmiddels zorgen te maken dat hij zijn carrière gaat afsluiten zonder een enkele wereldtitel in zijn broekzak.

Daniel Ricciardo Red Bull Racing F1

“Ik ging zeker door een ongeduldige fase en ik zit daar nog steeds tegen aan, omdat ik de Formule 1 niet wil verlaten zonder een kampioenschap”, vertelt de goedlachse coureur aan het Engelse Autosport, tijdens een evenement om zijn kartmerk Ricciardo-kart te promoten. “Op dit moment geloof ik er tenminste in dat ik dat kan doen, absoluut. Ik zoek er naar, eerder liever dan later. Ik dacht dat we dit jaar echt een goede kans hadden, maar daar draaide het niet op uit. Het moet volgend jaar echt gaan gebeuren met Red Bull, zeker vanuit mijn oogpunt. Ik ben hier al aardig wat jaren en ik denk dat we volgend jaar een grotere stap moeten maken, dan we dit jaar deden, om mij echt te overtuigen dat ik met hen kan winnen.”

Ricciardo maakt al vanaf zijn juniorperiode onderdeel uit van het Red Bull-programma. In eerste instantie werd de coureur halverwege 2011 bij HRT geplaatst. Daarna kwamen twee volledige seizoenen bij Toro Rosso, voordat hij de overstap maakte naar Red Bull Racing. Een titel met het team is dan ook een mooie afronding van het ‘sprookjesverhaal’.

“Wil ik winnen met ze? Zeker!”, reageert de Australiër. "Seb maakte het compleet. Hij is de enige. Dus in mijn hart wil ik het graag. Maar we gaan het zien. Ik wil een kans om week-in-week-uit te kunnen winnen, omdat ik geloof dat ik nog aan mijn top zit.”

Een langer verblijf bij Red Bull of een overstap naar Ferrari of Mercedes is afhankelijk van wat er na 2018 vrijkomt. De coureur weet wat dat betreft precies wat hij wil. “Ik moet beslissingen nemen als mijn Red Bull-contract afloopt”, voegt de coureur daar aan toe. “Het is de eerste keer in mijn professionele carrière dat ik een vrij persoon ben. Ik zit bij Red Bull sinds het begin en dat was gaaf. Maar het is aan hen, alsmede of men met mij verder wel en dat is een beslissing waarvan ik denk dat het het beste is.” De coureur heeft dan ook de voorkeur voor een contract van drie jaar in plaats van één jaar.

Babe-box

Xtra

COLUMNS