Formule 1

Franz Tost hield Verstappen al tijdje in de peiling: "Ik ben Max blijven volgen, indrukwekkend"

Uitgegeven door Wim Boekel • 31 december 2014 00:13

Franz Tost is blij dat Max Verstappen bij het opleidingsteam is van RedBull. Succesverhalen van coureurs die van Toro Rosso naar Red Bull doorstromen, zijn er in de vorm van Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo en als meest recente Daniil Kvyat. Is het niet moeilijk om afscheid te moeten nemen van je beste coureurs? “Van de ene kant is het moeilijk, want je wilt de goede rijders behouden. Maar aan de andere kant was dit altijd al duidelijk. De filosofie van Red Bull en Dietrich Mateschitz is dat Toro Rosso coureurs moet opleiden voor Red Bull. Dat hoort erbij.”


De eerste keer dat Tost van Max hoorde, was een jaar of vier geleden, toen hij een kartwedstrijd op tv zag. Twee jaar geleden volgde op de Nürburging de eerste ontmoeting en sindsdien is het contact gebleven. “Ik ben Max blijven volgen en hij was indrukwekkend. Vooral de manier waarop hij wereldkampioen karting werd in het Franse Varennes door de wedstrijd te controleren, door snelste te zijn bij de eerste officiële F3-test in Budapest en tien van de 33 races in het Europese F3-kampioenschap te winnen”, vertelde Tost tegenover Verstappen.nl. “Om als karter in de autosport te stappen en direct zo competitief te zijn in een veld dat zo sterk is als het FIA European Championship dit jaar was, dan moet je over een enorm rijtalent beschikken. Ik was hiervan overtuigd en gelukkig nam Red Bull Max onder contract.”

Daarna volgden er al snel enkel F1-tests en reed Max in Suzuka tijdens de eerste vrije training voor het eerst met een 2014-auto, de STR9. Tost: “Max heeft laten zien dat hij een fantastische wagenbeheersing heeft en zijn manier van rijden erg volwassen is. Hij volbrengt goed en geconcentreerd zijn werk en je hebt altijd het gevoel dat hij het onder controle heeft. Je hoeft je geen zorgen te maken dat hij een passagier van de auto is en dat is belangrijk. Ik ben ervan overtuigd dat als de auto goed is, Max in de races snel punten gaat scoren. Ik denk niet dat we daar lang op hoeven te wachten.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS