Formule 1

FOTO'S: McLaren ontwerpt sensationele Formule 1-bolide van de toekomst

Uitgegeven door Johan Vis • 3 december 2015 16:16

McLaren Applied Technologies kreeg één opdracht mee, teken de Formule 1-bolide van de toekomst. De heren uit Woking kwamen met de volgende bolide, de McLaren MP4-X, uit de tekenkamer.



Eén van de opvallendste en recentelijk besproken zaak aan de MP4-X is de gesloten cockpit. Daarnaast is de bolide voorzien 'wielkappen' voor een achter en keren na jaren ook de 'wieldoppen'weer terug voor een zo laag mogelijke weerstand.



Onder de futuristische body van de McLaren MP4-X zit geen normale verbrandingsmotor, maar een volledig hybride systeem die zichzelf kan opladen tijdens het rijden.



De McLaren MP4-X is een echte mengelmoes van oude en nieuwe technieken, zo is er gekozen voor een ground-effect, waardoor de bolide naar het asfalt wordt getrokken voor een hogere bochtensnelheid.



De verdere toekomstplannen van McLaren Applied Technologies rijken zelfs verder dan de huidige standaards. Zo wordt de aerodynamica gecombineerd met plasmadynamica, wat ervoor moet zorgen dat de bolide zich aanpast. Zo moet er op rechte stukken geen aerodynimace werken om een zo hogere topsnelheid te behalen, terijwl men in de bochten juist extra wil voor hogere bochtensnelheden. Een technologie waarvan McLaren is overtuigt dat dit in de toekomst mogelijk is.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS