Formule 1

FOTO'S: Carričre-switch voor Marc Marquez? "Wie weet, misschien is F1 wel een serieus idee over een paar jaar"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 6 juni 2018 07:58

De MotoGP wereldkampioen Marc Marquez maakte zijn eerste meters in een heuse F1-bolide op de Red Bull Ring in Oostenrijk. De bolide die de motorcoureur bestuurde was dezelfde auto waarmee Sebastian Vettel bij het team van Red Bull Racing de wereldtitel won in 2013.

2018 Formule 1 Marc Marques


Verslaafd na een aantal ronden in Oostenrijk op de Red Bull Ring zei Marquez: "Het was altijd al een droom van mij om in de snelste auto's ter wereld te rijden. Ik had er al groot respect voor en ik had niet goed geslapen. Achteraf was het een ongelooflijke ervaring en een hoogtepunt uit mijn carričre. Er is een groot verschil met MotoGP. Het weinige zicht was een grote uitdaging om mee te beginnen. Je voelt je veel meer opgesloten in een cockpit. De remafstanden en timing is geheel anders. Een Formule 1-auto heeft veel meer downforce natuurlijk. Dit maakt het erg leuk op de gedeelten van het circuit met veel bochten."

2018 Formule 1 Marc Marques


Of Marquez een carričre ziet op vier wielen weet hij nog niet: "Mijn complete focus ligt op de komende jaren op de MotoGP. Ik maak deel van een fantastisch team, en ik voel me gemotiveerd. Maar wie weet, misschien is F1 wel een serieus idee over een paar jaar"

2018 Formule 1 Marc Marques


2018 Formule 1 Marc Marques

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS