Formule 1

Formule 1 wil stratenrace in Nederland: racet Max Verstappen straks door de straten van Amsterdam of Rotterdam?

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 oktober 2017 10:28 • Print artikel

De grote populariteit van Max Verstappen is ook bij de nieuwe eigenaren niet onopgemerkt gebleven. De Formule 1-bazen zijn gesprekken begonnen om de Nederlandse Grand Prix terug op de kalender te krijgen. In het ambitieuze plan moet een stratenrace in een grote stad gehouden worden, Rotterdam en Amsterdam zijn de opties. Volgens het Engelse Autosport.com heeft commercieel directeur Sean Bratches recent ons land voor bezocht en gesprekken gevoerd met lokale vertegenwoordigers om te bespreken wat nodig is voor een dergelijke F1-race. Het gerucht gaat dat ons land hoog op de lijst staat van landen waar de F1-eigenaren een race willen houden. Max Verstappen is hot in Nederland en dat betekent dat er een grote aantrekkingskracht is.

Formule 1 wil stratenrace in Nederland, Max Verstappen door de straten van Rotterdam of Amsterdam

Lange tijd leek het Circuitpark Zandvoort de plek te zijn voor een nieuw Grand Prix. Het circuit in de Nederlandse duinen organiseerde tot in de tachtiger-jaren de Formule 1-race. Liberty Media lijkt dus grotere plannen te hebben, maar de nieuwe visie van de Amerikaanse organisatie is om Grand Prix-festivals te houden en Amsterdam of Rotterdam lijken de voorkeur te hebben.

Alle opties worden op dit moment overwogen, waarbij een balans gevonden moet worden tussen de aantrekkingskracht van een bekende stad als Amsterdam en anderzijds de logistieke problemen die een stratenrace met zich meebrengt. Rotterdam daarentegen lijkt met de organisatie van haar ‘City Racing’-evenementen een voorsprong te hebben. Het is niet duidelijk welke tijdschema Bractches in gedachten heeft, maar zijn recente bezoek laat toch wel doorschemeren dat hij de stappen naar een race in Nederland snel in werking wil zetten.

Recordaantal van 600.000 bezoekers: Max Verstappen steelt de show

Jos Verstappen overtuigd van kwaliteiten Max: "Hij moet wel de tijd krijgen"


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS