Formule 1

Formule 1, WEC en Formule E komen overeen om samenloop van weekenden te voorkomen

Uitgegeven door Wim Boekel • 23 juni 2017 05:50

De organisaties van de Formule 1, het World Endurance Championship (WEC) en de Formule E zijn overeengekomen om samenloop van raceweekenden in de toekomst te voorkomen. De F1 en WEC zijn hebben afgesproken geen races in hetzelfde land in hetzelfde weekend te houden. Terwijl het WEC en Formule E hebben bevestigd dat ze samenloop willen voorkomen, omdat diverse coureurs in beide klassen rijden. Daarnaast is bevestigd dat er geen F1-race in het weekend van de 24 uur van Le Mans is.

start 24H of Le Mans

De overeenstemming is bereikt gedurende een bijeenkomst van F1-manager Ross Brawn, WEC-directeur Gerard Neveu en de oprichter van de Formule E, Alejandro Agag. In Monaco kwam het drietal al samen en gaf toe dat er een goed initiatief vanuit de FIA was. Nu zijn er dus overeenstemmingen bereikt. Volgens Neveu is de samenloop van de WEC-race op de Nürburgring en de Formele E-wedstrijd in New York een eenmalige samenloop.

“Le Mans is een beschermd weekend en we hebben geen F1- en WEC-race op hetzelfde moment in hetzelfde land, omdat dat niet logisch is”, reageerde Neveu. “We proberen ons best voor iedereen te doen en ik heb het gevoel dat de drie partners erg constructief werken.” De voorlopige kalender van de Formule E lijkt daarbij de uitspraken van de Fransman te bevestigen. De race in New York wordt in het seizoen 2017/18 een naar 7/8 juli verplaatst. De race op de Nürburgring vindt een week later plaats. De reden dat het WEC niet verschuift, is dat Neveu haar teams heeft beloofd om binnen vier weken na Le Mans geen race te houden. De WEC-kalender voor 2018 wordt later bekend gemaakt.

De helft van de races van de Formule E lopen wel samen met de Formule 1, Rome met Bahrein, Parijs met Baku en nog een nader te bepalen met Canada. New York valt niet meer samen met de WEC-race, maar wel met Engeland. De race in Montreal, de finale, valt samen met Hongarije.

“We hebben geen probleem met de F1”, reageert Agag. “We hebben geen rijders in beide. We hebben samenloop, omdat er zoveel F1-races zijn.”



Extra trekking in de Staatsloterij, vergeet niet om mee te spelen

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS