Formule 1

Formule 1-teams gaan 'verstoppertje spelen' en houden grote technische veranderingen geheim

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 1 februari 2017 19:04

Pirelli Motorsport directeur, Paul Hembery, denkt dat de ware vorm van de Formule 1 deelnemers niet eerder zal worden gezien dan de openingsronde van het seizoen 2017. De teams willen niet te veel informatie vrijgeven aan hun rivalen tijdens het testen in het voorseizoen.

2017 Formule 1 Pirelli


De Formule 1 ondergaat een grote technische verandering in 2017 in een poging de balans tussen chassis en krachtbron te verbeteren. Aerodynamische verbeteringen en brede banden zouden de snelheden in de bochten verhogen en rondetijden verbeteren met vijf seconden verschil.

Men verwacht dat de teams tot het einde van februari hun technische details geheim houden. Hembery gelooft niet dat de acht testdagen in het voorseizoen veel opheldering zal geven over de bolides tot aan de eerste race in Australië. "Ik denk dat we wel een idee zullen krijgen in Barcelona, maar ik denk ook dat er een hoop wordt verstopt en achtergehouden," zegt Hembery tegen Crash.net. "Ze zullen geen enkel team een maand voorkennis geven van wat er uit de fabriek rolt in Melbourne."

Met een korte tijd om te testen voor de teams vlak voor de Grand Prix van Australië geeft Hemberly toe dat Pirelli ook veranderingen aanbrengt als het seizoen eenmaal van start is. Dit omdat de vooruitzichten dat er data vrijkomt in februari en maart in Barcelona klein zijn. "We hebben veel ontwikkelingswerkzaamheden aan de testauto's kunnen doen, maar die auto's zijn vier tot vijf seconden langzamer dan degene die we zullen zien in Melbourne. Dus er is genoeg werk te doen om het een en ander te verifiëren," zegt Hembery. "Een deel daarvan zullen we in Barcelona doen, maar in realiteit zullen we pas tijdens de eerste races van het seizoen de compounds kunnen begrijpen. Dit komt door de weersomstandigheden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS