Formule 1

Formule 1 Spanje: "Misschien nam ik iets teveel risico in die bocht door te proberen buitenom te passeren?"

Uitgegeven door John ter Meer • 15 mei 2017 14:45 • Print artikel

Bij McLaren blijven vooralsnog de prestaties en de betrouwbaarheid achter, ook na de GP van Barcelona, maar Fernando Alonso begint toch wat lichtpuntjes te zien, zijn finish buiten de top 10 ten spijt. Het waren niet alleen Max Verstappen en Kimi Raikkonen, die in de mÍlee kwamen in de beginfase, ook Alonso probeerde buitenom Massa te passeren.

Fernando Alonso

"Jammer dat ik de goede prestatie in de kwalificatie van zaterdag (P7) niet heb kunnen continueren tijdens de race", zegt de Spanjaard die voor zijn thuispubliek niet verder kwam dan een finish op P12. "Maar stap voor stap, is mijn devies. Er had misschien iets meer in kunnen zitten, maar niet veel. Maar gelukkig heb ik de auto in de race kunnen houden dus dat is een plusje voor de betrouwbaarheid. Fijn voor het team ook."

Door een touche met Felipe Massa in bocht 2 bij de start verloor Alonso direct een hoop plaatsen en hij kon die gedurende de race niet meer goedmaken om de broodnodige WK punten te scoren. "Misschien nam ik iets teveel risico in die bocht door te proberen Massa buitenom te passeren en erop te gokken dat hij mij zou zien, want wat heb ik eigenlijk te verliezen? Maar goed, ook al was die actie geslaagd, dan nůg had ik mijn twijfels in een goede finish. We hebben de pace nog niet echt. Zeker na mijn pitsstop waarbij ik achter Kvyat de baan weer opkwam was het gebeurd. We missen op de rechte stukken nog teveel snelheid ten opzichte van de concurrentie. Punten scoren was voor ons sowieso moeilijk geweest, de goede kwalificatie (P7) ten spijt."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS