Formule 1

Formule 1 neemt afscheid van de grid girls: "Wij zijn van mening dat deze traditie niet..."

Uitgegeven door Jessica Ratering • 31 januari 2018 17:26

Na darten heeft ook de Formule 1 officieel bekend gemaakt dat er vanaf Formule 1-seizoen 2018 geen beroep meer wordt gedaan op grid girls. Via twitter plaatste Formule 1 het statement dat de traditie niet meer overeenkomt met de waarden die de sport wil uitdragen.

Grid Girls racexpress

Eigenaar Liberty Media geeft aan dat de traditie uit de tijd is. Tijdens de winterstop werd duidelijk dat coureurs en fans verschilde van mening. Er waren genoeg voorstanders van het behouden van de traditie. Inmiddels is de beslissing genomen en is het zeker dat het vrouwelijk schoon niet meer de grid zal opleuken.

“Het afgelopen jaar hebben we gekeken op welke gebieden er een update moest komen om zo meer overeenstemming te krijgen met onze visie voor deze grootse sport,” aldus Sean Bratches, de commerciële baas van de Formule 1. “Al velen jaren maken de gridgirls deel uit van de Formule 1. Toch zijn wij van mening dat deze traditie niet overeenkomt met de waarden van ons merk alsmede de hedendaagse maatschappelijke normen. We geloven niet dat het gebruik passend of relevant is voor de Formule 1 en haar fans.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS