Formule 1

Formule 1 naar Nederland? Veel concurrenten voor Zandvoort of Assen: "Benaderd door..."

Uitgegeven door Daan Daniels • 11 september 2017 14:12 • Print artikel

Met de populariteit van Max Verstappen zijn er ideeën om de Formule 1 naar Nederland te halen. Zo heeft Circuit Zandvoort volop interesse, maar ook het TT-circuit van Assen zou de Formule 1-race kunnen hosten op het Drentse circuit. De commerciële baas van de Formule 1, Sean Bratches, heeft gezegd dat er overweldigend veel interesse is van steden en landen die in de toekomst mogelijk een Grand Prix willen organiseren. “In de zeven maanden dat ik nu op deze post zit ben ik door zo’n 40 landen en steden benaderd die interesse hebben in het organiseren van een Formule 1-race”, zei Bratches tegen het Amerikaanse Motorsport.com. “Dat is zeer bemoedigend.” Bratches zei dat de beslissing over nieuwe locaties zich zal focussen op wat de nieuwe plek kan betekenen voor de sport, meer dan dat men kijkt naar een lucratieve deal.

F1 naar Nederland? Max Verstappen in actie


Bratches zei ook dat hij niet verwacht dat er meer miljoenen dollars kostende locaties komen die speciaal gecreëerd zijn voor de Formule 1, zoals in Abu Dhabi en Amerika. “We gaan een goede verdeling maken tussen straatcircuits, historische banen en speciaal gebouwde locaties. Het volgende doel is om meer stratencircuits te krijgen. Onze strategie is om meer races te organiseren waar we veel fans op de been kunnen brengen.”

http://www.racexpress.nl/formule-1/formule-1-gp-in-zandvoort-wat-moet-er-gebeuren-om-max-verstappen-te-zien-racen/n/83364

Voorzitter TT-circuit Assen ziet Formule 1 wel zitten: "Max Verstappen is een fenomeen"


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS