Formule 1

Formule 1: Mercedes waarschuwt voor een herhaling van de GP Formule 1 Indianapolis 2005

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 oktober 2016 13:44

De Formule 1 loopt een risico op een herhaling van het scenario van de Grand Prix van Amerika uit 2005. Deze race begon met slechts zes auto’s doordat er toentertijd werd gevreesd voor de Michelin-banden. Engineer Paddy Lowe van Mercedes waarschuwt dat dat in 2017 wederom kan plaatsvinden als het testplan voor de banden niet wordt gewijzigd.


De teams komen er samen niet uit om een bandentest voor Pirelli in Bahrein te houden, om de nieuwe bredere banden in hete condities te testen. Mercedes' uitvoerend directeur Paddy Lowe is er voorstander van om een test in heet weer te houden. “We hebben de grootste verandering in de regels van waarschijnlijk de laatste twee decennia”, zo reageert de Brit tegen F1 Fanatic, “Pirelli heeft de FIA gevraagd of ze een test in Bahrein willen ondersteunen, die buiten Europa is zodat de regels een proces vragen om daar te komen. Zover ik begrijp ondersteunt een merendeel van de teams dat verzoek.”

“Voor mij is het belangrijke punt dat Pirelli vraagt voor een heteomstandighedentest van de compounds in het bijzonder. De structuur van de band is gecreëerd en getest in het lab. Maar de compounds kunnen pas echt goed worden geëvalueerd in circuitcondities.”

“Voor mij is het een kwestie van de vraag van Pirelli ondersteunen om het risico te beperken tijdens de eerste race van het seizoen die in hete omstandigheden wordt gehouden. Er is een echt risico voor de show, we hebben gezien wat er kan gebeuren, bijvoorbeeld in Indianapolis 2005, we moeten niet vergeten dat we een show moeten neerzetten. We moeten 300 kilometer racen met een logisch aantal banden. Het risico moet afgedekt worden en dat is waarom wij de test Bahrein in het bijzonder steunen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS