Formule 1

Formule 1 komt bij zinnen: toch weer staande start bij regen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 juli 2016 21:02

De strategiegroep van Formule 1 is overeengekomen om bij regenraces in 2017 een staande start toe te passen. Hoewel de precieze details van de reglementen nog moeten worden uitgewerkt, is het idee dat de rijders een aantal verkenningsrondes achter de safety car, zo meldt Autosport.


Als de omstandigheden veilig genoeg worden geacht, gaat de safety car naar binnen en nemen de coureurs hun positie in op de startgrid voor een normale start. Het zou verplicht worden voor alle auto's om op regenbanden te starten in plaats van het de pits in gaan om de banden te wisselen.

Deze aanpassing komt na kritiek op de eerste vijf rondes achter de safety car van de Britse Grand Prix. Meerdere rijders zouden beweerd hebben dat de safety car eerder naar binnen had moeten worden geroepen.

Er zijn discussies gevoerd over het invoeren van een regel over het verbieden van het werken aan auto's tijdens een rodevlagsituatie, maar het idee moet nog worden uitgewerkt.
Wanneer beide voorstellen zijn uitgewerkt, is er toestemming van de F1-commissie en ratificatie van de Wereld Motor Sport Raad nodig om ze in werking te laten treden.

Race directeur Charlie Whiting heeft een bijeenkomst aangekondigd in Duitsland om de voorstellen op vrijdag uit te leggen.

Overstappen op Ziggo Sport, meer snelheid internet en gratis Formule 1!
Ziggo voert een snelheidsverhoging door voor de Ziggo Pakketten met Connect Max. De snelheid van deze nieuwe pakketten gaat omhoog van 200Mbit/s naar 300Mbits/s download- en 30 Mbit/s uploadsnelheid. Stap nu over op Alles-in-1 van Ziggo met supersnel internet, Replay TV, Ziggo Sport en voordelig bellen. Dit seizoen zijn alle Formule 1-races met Max Verstappen rechtstreeks te volgen via Ziggo Sport, de gratis sportzender voor alle Ziggo klanten op kanaal 14.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS