Formule 1

Formule 1-geluid weer te horen op TT-circuit van Assen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 januari 2018 17:11 • Print artikel

De ‘Big Open Single Seaters’, met naar verwachting nog meer oud-Formule 1 auto’s, komen in 2018 één keer in actie in Nederland en wel op 18 en 19 augustus op het TT Circuit Assen tijdens de GRATIS toegankelijke GAMMA Racing Day. De BOSSGP race voor volle tribunes komt qua beleving het dichtst in de buurt van een Formule 1-race op Nederlandse bodem.

Boss GP Gamma Racing Days

Ondanks de hoge kosten die gemoeid zijn met het ‘runnen’ van een Formule 1-auto doen de coureurs in BOSSGP het niet bepaald rustig aan. De Nederlander Klaas Zwart tekende met zijn ex Mark Webber Jaguar R5 voor de meest opzienbarende crash van het weekend door achterstevoren en compleet los van het asfalt de ‘barriers’ in te schieten. En na 10 jaar ‘droogte’ werd recent het officiële baanrecord op Assen verbroken door de Oostenrijker Ingo Gerstl met zijn Scuderia Toro Rosso F1-bolide. De Oostenrijker verwacht in 2018 een tweede Toro Rosso F1-bolide in te kunnen schrijven in BOSS GP.

Hoe het startveld er precies uit gaat zien wordt pas eind februari bekend wanneer de inschrijving voor coureurs en teams sluit, maar volgens BOSSGP-coördinator Christian Gaense belooft 2018 een speciaal seizoen te worden met interessante nieuwkomers: “Nieuwe teams en coureurs hebben interesse getoond voor deelname en zijn inmiddels druk bezig de auto’s te prepareren voor het raceseizoen, een aantal daarvan zijn Formule 1-bolides. De race tijdens de GAMMA Racing Day in Assen is voor BOSS GP de grootste van het jaar. De serie geniet van Nederlandse fans bijzonder veel aandacht en ons doel is om deze fans in 2018 te trakteren op een goedgevuld deelnemersveld met spectaculaire bolides en spannende races.”

Organisator van de GAMMA Racing Day Lee van Dam: “BOSSGP is wereldwijd een unieke raceklasse en wordt door onze bezoekers vaak als hoogtepunt van het raceprogramma gewaardeerd. “De GAMMA Racing Day is het enige evenement in Nederland waar je, met een GRATIS kaartje, getuige kunt zijn van een race met dergelijke exclusieve bolides.”

De GAMMA Racing Day staat te boek als het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement in Europa. Met het GRATIS toegangsbewijs verkrijgbaar vanaf juni bij onder meer GAMMA Bouwmarkten en op www.gammaracingday.nl trakteert de GAMMA Racing Day op professionele racedagen met een unieke sfeer. Kaarten voor de paddock zijn online verkrijgbaar vanaf 5 Euro voor de vrijdag tot 25 Euro voor het hele weekend. Kinderen tot 12 jaar hebben GRATIS paddocktoegang.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS