Formule 1

Formule 1: 'Geef ons niet de schuld als het een saai seizoen wordt'

Uitgegeven door Daan Daniels • 16 februari 2017 14:09 • Print artikel

Pirelli motorsport-baas Paul Hembery zegt dat zijn bedrijf niet de schuld gegeven kan worden als het nieuwe seizoen saai wordt. Hembery zegt dat Pirelli gewoon doet wat hen gevraagd wordt. De bandenfabrikant is gevraagd om grotere banden te maken in de hoop dat rijders in staat zijn om hun wagens tot de limiet te duwen, zonder dat de banden dan erg verslijten.

Pirelli Formule 1


"Je kunt niet iedereen een plezier doen", zei Hembery tegen Autosport. "We doen gewoon was de sport ons vraagt. Het heeft geen zin om te klagen dat we leveren wat ons gevraagd is om te leveren. We gaan als sport een andere richting op en als het werkt zoals mensen zeggen, dan moeten we goede races zien."

Hembery denkt dat eenstop-strategieŽn de norm wordt dit seizoen. "Je komt de pits in vanwege prestatieverlies of versleten banden. Wij perken beide nu in. We gaan veel meer eenstop-races zien."

Wil je geen GP meer missen van de Formule 1? Bekijk dan eens de voordelen met Ziggo:Ziggo Zakelijk nu 3 maanden op proef! Vraag Ziggo Zakelijk Direct Advies

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS