Formule 1

Formule 1-bazen moeten niet dwarsliggen vindt Hamilton: “Ik wil graag een Nascar- of MotoGP-race rijden”

Uitgegeven door Daan Daniels • 19 april 2017 14:27 • Print artikel

Voormalig wereldkampioen Formule 1 Lewis Hamilton heeft gezegd dat hij graag in de Moto GP wil racen en dat de Formule 1-bazen niet moeten gaan dwarsliggen als de mogelijkheid zich voordoet. Hamilton zei dit toen hem gevraagd werd naar een reactie op Fernando Alonso die de Grand Prix van Monaco laat schieten om in de Indy 500 te gaan rijden.

Lewis Hamilton


“Fernando is een van de beste rijders in de wereld. Hij zal de beste coureur zijn in de paddock bij de Indy 500, maar hij zal niet de meeste ervaring hebben in die race. Het wordt interessant te zien hoe hij de race gaan aanvallen.”

Over zijn eigen wensen: “Ik wil graag een MotoGP-motor rijden en deelnemen aan een Grand Prix. Ik wil ook graag in een NASCAR-race rijden zoals de Daytona 500. Er was een tijd dat Formule 1-coureurs konden deelnemen aan andere kampioenschappen en ik denk dat het iets goeds is. Als ik in andere kampioenschappen zou kunnen rijden, zou ik geen enkele Formule 1-race missen omdat ik ze allemaal moet rijden om voor de titel te vechten.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS