Formule 1

Formule 1 25 jaar geleden: GP Japan, de onwaarschijnlijke comeback + VIDEO

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 8 oktober 2017 06:08 • Print artikel

Zondag tijdens de Grand Prix van Japan staat Max Verstappen weer gezond en wel op de grid. Hopelijk kan hij zijn magistrale zege van een week geleden herhalen. Maar de race op het circuit van Suzuka is niet altijd een makkie. 25 jaar geleden stond er op de grid een ijzersterk veld met namen als Michael Schumacher, Ayrton Senna, Nigel Mansel, Mika Hakkinen om er maar een paar toppers of kampioenen te noemen. Voor Schumacher was het zijn eerste seizoen, voor een ander zijn laatste.

Formule 1 2017 Jan Lammers


Die laatste is Jan Lammers, die in Japan zijn een na laatste F1 Grand Prix zou rijden. De Zandvoorter viel in voor de Duitser Karl Wendlinger. Na de race in 1992 zou nog de wedstrijd in Australië volgen. In 1993 valt het doek voor zijn team March-Ilmor. Dat Lammers in 1992 weer terug kwam in de F1 was al een unieke prestatie en een record. Het was een comeback die tien jaar geduurd had sinds zijn laatste F1 race in 1982 een absoluut record, dat nog steeds overeind staat.

Ricciardo Patresse won de race met Berger op P2 en Martin Brundle op P3. Lammers viel helaas uit vanwege problemen met de versnellingsbak in de 27e ronde.
Bekijk via onderstaande video deze volledige historiche Grand Prix


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS