Formule 1

Formula 2 ziet het daglicht, FIA verandert per direct naam GP2 Series in Formula 2

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 9 maart 2017 22:08

Genève - Tijdens de World Motor Sport Council heeft de FIA in akkoord met de Formula One Group besloten dat per direct de GP2 Series omgedoopt wordt naar de naam Formule 2. Voor wat betreft de geplande racekalender verandert er niets en blijft het wedstrijdschema zoals het is. De GP2, nu dus Formule 2, wordt over het algemeen gezien als de laatste stap richting een Formule 1-carrière.

F2

In een verklaring uitgegeven door de FIA zegt Formula One Group CEO Chase Carey: "Ik ben erg blij om de evolutie aan te kondigen van de GP2 Series naar het Formula 2 Championship. Junior klassen en speciaal de opkomende F2 kampioenschappen zin strategische activiteiten voor de Formula 1 Group. We zijn verheugd deze zo sterker te maken door de overeenkomst met de FIA."

Formula 2 2017 FIA

FIA directeur Jean Todt FIA President zei in de verklaring: "Het complementeren van dit process met de Formula One Group, en het tot leven brengen van de Formula 2 is een grote belangrijke stap. De klasse zal voor een fantastische kans zorgen bij junior coureurs die kijken naar het ultieme doel, de Formule 1,"

De volledige verklaring is na te lezen op de website van de FIA via de onderstaande link

FIA website

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS