Formule 1

Ford zet de deur op een kier voor een terugkeer naar de Formule 1; zeg nooit nooit tegen Formule 1

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 februari 2018 15:49 • Print artikel

Ford Motorsport-directeur Mark Rushbrook sluit een mogelijkheid van een terugkeer van het merk naar de Formule 1 niet uit. Daarbij geeft de Amerikaan wel aan dat de kosten op dit moment te hoog zijn om het te laten gebeuren. Het is alweer veertien jaar geleden dat het bedrijf haar team Jaguar Racing aan Red Bull verkocht.

Ford babe


De hybride regels zijn volgens Rushbrook ook relevant voor Ford. Dit betekent wel dat er een enorme kostenreductie moet zijn van de ontwikkeling van de krachtbron binnen de Formule 1, voordat de autofabrikant terugkeert.

"Hybride vermogen is al lange tijd relevant voor Ford," zegt de directeur tegen Autocar. "Dus ik zeg nooit nooit tegen Formule 1, vooral als budgetten worden geÔntroduceerd." Volgens Rushbrook is een bestedingsplafond voor Ford in de Formule 1 dan ook nodig, om terug te keren. Vooral met het huidige klimaat, waar een fabrikant op verschillende gebieden enorme bedragen besteedt om prestaties uit de auto te halen.

"Kostenreductie is relatief in de Formule 1," voegt de Amerikaan daar aan toe. "Als je een bepaald gebied bespaart, wordt het aan een ander gebied besteed." De FIA en Liberty Media proberen andere fabrikanten te verleiden om naar het kampioenschap te komen, om te strijden naast Mercedes-Benz, Ferrari, Renault en Honda.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS