Formule 1

Force India wil alles uit B-spec halen en zet achtervolging op Williams in

Uitgegeven door Edwin Schimmel • 6 oktober 2015 02:14

Het Sahara Force India F1-team heeft zichzelf ten doen gesteld het gat naar het Williams team zoveel mogelijk te dichten gedurende de laatste races van 2015 en denkt dit te kunnen doen zonder grote updates aan hun VJM08B-bolide. Het team uit Silverstone liet sinds de geďntroduceerde updates in Groot Brittannië een flinke stijgende lijn zien en hoewel het gat naar met name het Williams-team in het constructeurs gevecht aanzienlijk is voelt het team dat er kans is op flinke progressie.



Bob Fernley van Force India zei over deze progressie: "We hebben sinds Silverstone aangetoond dat de bolide een top tien wagen is. Ik denk, afgezien van de uitvalbeurten in Hongarije, dat we optimaal hebben gepresteerd en heb er vertrouwen in dat de snelheid en vorm er zijn. Maar het is nog niet helemaal waar het moet zijn en ons hoofddoel is nu onze voorganger bij te halen, wat Williams is. Ze zitten in dezelfde motorgroep als ons en Lotus is ook erg snel. Ik denk dat de drie Mercedes klantenteams erg goed werk verrichten."

Hoewel Force India de bolide zal blijven door ontwikkelen zegt Fernley dat het team alleen nog maar met grote updates komt als men echt zeker weet dat het flink wat extra snelheid op zal leveren.
Maar ook zonder denkt Fernley dat er nog voldoende potentieel uit de huidige bolide is te halen.

"We zijn nu bezig met een optimalisatie programma voor de B-spec. Alles wat daar mee bezig is gaat door en ik zou nu graag nog een beetje extra stabiliteit willen. Dus laten we er nu het beste uit halen voor we ergens anders aan beginnen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS