Formule 1

Force India onder de indruk van GP3-kampioen George Russell: "We zullen zien hoe..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 november 2017 22:21 • Print artikel

SAO PAULO - Teammanager van Force India Otmar Szafnauer heeft toegegeven dat het team enorm onder de indruk is van het weekenddebuut van George Russell in de Formule 1. De huidige GP3-kampioen bestuurde de VJM10 tijdens de eerste oefensessie in Sao Paulo.

George Russell Force India Grand Prix BraziliŽ


Russell, een rijder uit het opleidingsprogramma van Mercedes, snelde vrijdagochtend tijdens de eerste vrije training in de aanloop naar de Grand Prix van BraziliŽ 29 keer over het Interlagos Circuit. Hij kwam daarin tot een snelste tijd van 1.11,047. De Brit rijdt over twee weken weer voor Force India in Abu Dhabi. Szafnauer stelde dat Russell een zeer bevredigende resultaat had neergezet.

"Ik ben zeer onder de indruk", zei hij tegenover Reuters. "De eerste keer in de auto deed hij het echt goed. Zijn feedback was goed, hij had gewoon niet echt genoeg tijd om wat verbeteringen aan te brengen in de set-up. Als we dat hadden kunnen doen, zou hij volgens mij twee tot drie tienden van een seconde voor Esteban zijn geŽindigd."

Russell zal in 2018 deelnemen aan het Formule 2-kampioenschap, maar Szafnauer sloot niet uit dat de negentienjarige coureur volgend seizoen vaker voor Force India in actie komt omdat hij op de radar van het team staat.

"We hebben het er zeker nog met hem over hoe hij volgend jaar nog wat meer voor ons kan doen. We zullen zien hoe het in Abu Dhabi gaat, maar ik verwacht dat hij net zo goed zal zijn als hier, zo niet beter, omdat hij gewend is aan het team en de auto."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS