Formule 1

Force India F1 mikt op de derde plaats in 2017: "Iedere ontwikkeling moet meetellen"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 8 januari 2017 08:16 • Print artikel

Sahara Force India's vice teambaas Robert Fernley gelooft in een derde plaats bij de constructeurs in het Formule 1 seizoen 2017. De F1-renstal uit Silverstone behaalde in 2016 de vierde positie in het eindklassement om de constructeurstitel, dankzij een sterk optreden van Nico Hulkenberg en Sergio Perez. Force India versloeg Williams Martini Racing met een verschil van 35 punten.

Formula 1 Sahara Force India 2017

In het seizoen 2017 van de Formule 1 wil Force India die prestatie minimaal evenaren. Fernley gelooft dat ze nog beter kunnen presteren.
"Ik denk dat we in het komende jaar de vierde plaats moeten consolideren en kijken naar de derde positie," zegt Fernley tegen F1i.
Met de restricties op het testen van aerodynamica denkt Fernley dat kleinere teams een betere kans hebben in het begin van het seizoen.
"Er zijn twee elementen: één is dat we nu de eerste generatie auto's hebben binnen deze restricties. Ten tweede is dat de grotere teams meer voordeel hebben van hun investeringen in de windtunnel", zegt Fernley. "Het komt niet dichtbij zoals het eerst was. Het wordt meer een strijd tussen de technische teams."

De tweede man bij Force India verklaart verder: "Waar de grotere teams het grootste voordeel hebben is dat het een ontwikkelingsrace wordt. Grote teams kunnen er dankzij de grote budgetten heel veel tegen aan gooien. Wij moeten een gepaste aanpak gebruiken, iedere ontwikkeling moet tellen."Formule 1 met Max Verstappen? Zakelijk opvoeren? Heeft u een eigen bedrijf? Kijk dan eens voor Ziggo Zakelijk inclusief de Formule 1 met Ziggo Sport om dit te boeken op uw zaak? Vraag HIER vrijblijvend Ziggo Zakelijk Direct Advies

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS