Formule 1

Force India F1 doet knieval na boete van de FIA over nieuwe regels in de Formule 1

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 18 mei 2017 17:54 • Print artikel

Het team van Sahara Force India heeft van de FIA een voorwaardelijke boete gekregen van Ä25.000 voor het niet nakomen van de regels over de zichtbaarheid van de startnummers en identiteit van de coureurs. De regels omtrent de zichtbaarheid van de identiteit op het bodywork zijn recentelijk aangepast. De F1 teams moesten dit op orde hebben met de aanvang van de Spaanse Grand Prix.

Force India

De meeste teams op de grid kozen voor een oplossing om de drie lettercombinatie op haaienvin of achtervleugel eindplaat aan te brengen. Force India bracht het cijfer 11 van Sergio Perez en de 31 van Esteban Ocon aan op de bovenkant van de neus en de sidepods, maar na de race werd het team tot orde geroepen door de stewards die aangaven dat dit niet binnen de regels was. De stewards kwamen tot de conclusie dat het team geen waarschuwing had gehad voor aanvang van de race en boden Force India aan om samen te werken met de FIA voor een oplossing.

Donderdag tijdens een filmdag van Force India op het circuit van Silverstone kwamen de bolides de garage uit met een aangepaste Livery. De nummers staan nu op de voorkant van de neus om de herkenning van de identiteit te verhogen, net als de afkorting op de haaienvin.

Op dit moment bekleedt Force India de vierde plaats in de strijd om de constructeurstitel. De vijf dubbele top tien-finishes hebben ertoe bijgedragen dat het team met 53 punten de beste start van een Formule 1-seizoen heeft gemaakt in hun bestaan.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS