Formule 1

FIA introduceert plannen voor een internationaal F3-kampioenschap onder de Formule 1 en Formule 2

Uitgegeven door Wim Boekel • 25 september 2017 09:05 • Print artikel

De FIA introduceert vanaf 2019 een nieuwe Formule 3-klasse, met bolides die rond de 350 pk leveren. Daarmee maakt het overkoepelende orgaan de weg vrij voor een nieuw FIA Formule 3 International Championship. Dit is inmiddels goedgekeurd door de World Motor Sport Council.

Formule 3 2017 FIA


In het statement wordt echter niet duidelijk of dit kampioenschap gaat rijden in het voorprogramma van de Formule 1. De verwachting is dat het kampioenschap het bestaande GP3 gaat vervangen en daarmee een plek onder de Formule 1 en Formule 2 gaat krijgen. In het bericht wordt ook de interesse tot uitdrukking gebracht om een tender te starten voor een fabrikant van het chassis, de motor en de organisatie.

De grid moet gaan bestaan uit 24 auto’s, waarbij acht teams elk drie auto's gaan inzetten. De kalender gaat uit tien evenementen bestaan met twee races, in plaats van de drie races per weekend zoals deze nu in het Europees Formule 3 zijn opgenomen. Het testen wordt beperkt en gereguleerd.

Daarnaast heeft de FIA ook plannen onthuld voor een regionaal F3-kampioenschap. Net zoals de Formule 4, staat deze open voor meerdere chassis' en motoren, maar ieder kampioenschap heeft slechts één chassis, motor en banden. Het vermogen moet tussen de 220 en 240 pk gaan liggen. De organisatoren van de F4 in Amerika hebben ook al plannen voor een F3.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS