Formule 1

FIA doet onderzoek naar Haas F1-auto: “Gevaarlijke situatie, kan veel schade aanrichten"

Uitgegeven door Bart • 11 april 2018 18:10 • Print artikel

De FIA maakt zich zorgen over losgeraakte onderdelen tijdens het Grand Prix weekend in Bahrein. Vooral het team van Haas had er meerdere keren last van. Romain Grosjean verloor wat bodywork in de pitstraat en moest een extra pitstop maken omdat een deel in de sidepods was beland. Daardoor was de balans weg. Tijdens de training was er al een onderdeel op de Ferrari van Sebastian Vettel terecht gekomen.

Romain Grosjean


Racedirecteur Charlie Whiting maakt zich zorgen om de gevaarlijke situatie. “Dit is niet wenselijk natuurlijk. Contact met een andere auto kan het bodywork beschadigen en vervolgens kunnen onderdelen losraken. Gelukkig kwam het in het gras terecht. We moeten er zeker van zijn dat alles goed vast zit. Als er iets los raakt, hoe klein ook, kan dat veel schade aanrichten.”

Haas-teambaas Gunther Steiner wist nog niet waardoor de onderdelen van het bodywork losgeraakt waren. “Misschien heeft Romain de kerbs te hard geraakt of heeft hij een aanrijding gehad bij de start. Uiteindelijk liet het los en moesten we het zelf verwijderen met een extra pitstop. De auto was niet meer te besturen, de balans was volledig weg.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS