Formule 1

Ferrari vindt het vertrouwen terug: "Een 'welgemanierde' auto"

Uitgegeven door Wim Boekel • 1 maart 2015 16:35

Ferrari F1 begint langzaam het vertrouwen terug te vinden na een moeizaam 2014. James Allison zegt dat het Italiaanse team met een ‘welgemanierde’ auto het seizoen in kan gaan na de simulatie van Kimi Raikkonen.


De Iceman legde een racesimulatie van 65 ronden af tijdens de afsluitende middagsessie op zaterdag in Barcelona. De laatste Ferrari-wereldkampioen reed constant in de 1,28 op de ontwikkelingsbanden van Pirelli. James Allison was onder de indruk van de consistente SF15-T en verwacht dat dit zich goed gaat vertalen naar de diverse circuits dit seizoen.

“Ik ben blij met de tests die we de afgelopen twee dagen deden, wat duidelijk toont dat de auto goed werkt", vertelde James Allison in Barcelona. "Wintertesten in Europa vraagt altijd net iets anders van de auto dan wanneer je in Bahrein bent, maar het maakt geen dag en nacht verschil. Veel van wat de auto werkelijk is, wordt hier net zoveel onthuld als op de andere Grand Prix circuits gedurende het jaar. Ik denk dat we een ‘welgemanierde’ auto gaan zien, dus we verwachten dat de karakteristieken wijd uitgedragen gaan worden naar de andere races.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS