Formule 1

Ferrari viert 70-jarig jubileum met speciaal weekend vol festiviteiten in Maranello

Uitgegeven door HJ van Keulen • 8 september 2017 02:11 • Print artikel

De viering van de zeventigste verjaardag van Ferrari start morgen in Maranello. Duizenden klanten van over de hele wereld zullen aanwezig zijn bij de festiviteiten, als onderdeel van hun band met Ferrari.

Ferrari

In aanloop naar dit speciale weekend, dat geheel wordt opgedragen aan de liefhebbers van Ferrari, zijn er al verschillende internationale rally’s van start gegaan in diverse Europese steden (Frankfurt, Genève, Londen, Monte Carlo, Praag, Reims, Salzburg en Rome) die zich morgen samenvoegen in Milaan. Vervolgens trekt een stoet van 500 Ferrari’s op zaterdagochtend naar het Fiorano-circuit, de hoofdlocatie voor deze jubileumviering.

Zeldzame Ferrari collectors items zijn op zaterdag in Modena te bewonderen, waar ze als eerbetoon aan de geboorteplaats van Enzo Ferrari naar het Museo Enzo Ferrari rijden, om vervolgens om 11.30u te arriveren voor het Palazzo Ducale, de militaire academie in Modena.

Veiling
Op zaterdag houdt Sotheby’s vanaf 16.00u een veiling die de belangrijkste ooit belooft te worden voor auto’s van één enkele autofabrikant. Met onder andere een nieuwe LaFerrari Aperta, waarvan de opbrengst aan Save the Children wordt gedoneerd.

‘s Avonds kunnen de gasten van Ferrari de show ‘Ferrari Settanta’ bijwonen, die in het teken staat van het verleden en heden van merk, maar ook kort vooruit blikt op de toekomst van het merk. Aangezien het Fiorano-circuit niet groot genoeg is om alle liefhebbers van het merk met het steigerende Italiaanse raspaard te verwelkomen, wordt deze show later op de avond, om 23.30u, uitgezonden op TV, in een special op RAI 1.

Zondag wordt het evenement in stijl afgesloten met een Concours d'Elegance. Een jury van internationale allure ziet zich voor de moeilijke taak gesteld om uit 120 kostbare, klassieke Ferrari’s de twee ‘Best of Show’ auto’s te selecteren in de GT- en Sportscar-categorieën.

Babe-box

Xtra

COLUMNS