Formule 1

Ferrari verkocht complete aandeel in de Formule 1, in ruil voor F1-aandelen Liberty

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 13 maart 2017 22:11

Ferrari heeft haar complete aandeel in de Formule 1 verkocht, en kiest voor om een aandeel te nemen in de nieuwe eigenaar van de sport, Liberty Media Group. De Italianen verkochten in februari hun aandeel van 0,25 procent in de Formule 1, in ruil hiervoor ontving het bedrijf aandelen ter waarde van €3 miljoen in Liberty samen met een uitbetaling van € 10,4 miljoen contant.

Formule 1 2017 Scuderia Ferrari


Zakelijk journalist Christian Sylt schreef hierover in The Guardian Newspaper, na de onthulling van de Ferrari's financiële gegevens afgelopen week. De documenten onthullen dat het bedrag inclusief €2,5 miljoen is voortkomend uit eerdere dividenden. De aandelen die Ferrari ontvangt zijn inclusief 145.000 Liberty Media Corporation aandelen en €850.000 in Liberty Media uitwisselbare opties.

De waarde van de Ferrari's aandelen waren door de Securities & Exchange Commission geschat op 31 december 2016 en bedroegen €11,8 miljoen, een stijging van 6,6 procent ten opzichte van de waarde drie maanden daarvoor.

Liberty Media heeft alle teams de kans gegeven om aandelen te kopen in het bedrijf met een totaalwaarde van €1 miljard. Tot nu toe was er niemand op in gegaan. De plannen zijn daarop aangepast en Liberty biedt nu een waarde van €375 miljoen in aandelen. Teams hebben tot eind juli om te beslissen. Deze herstructurering is onderdeel van Liberty's plan om de wijze van uitbetaling in de Formule 1 met betrekking tot het prijzengeld aan te passen. Ferrari had hierin als oudste team in de sport een unieke positie. Het team ontving hierdoor bonussen en zeggenschap in veranderingen van de regels.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS