Formule 1

Ferrari-teambaas Arrivabene ontkent voortrekken Vettel: "Ik heb altijd gezegd..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 juni 2017 16:44

MONTREAL - Sinds de Grand Prix van Monaco wordt gesuggereerd dat Ferrari zijn coureur Sebastian Vettel tot nummer-één-rijder heeft bestempeld. Dit nadat de Duitser ogenschijnlijk ten koste van zijn teamgenoot Kimi Räikkönen won. Teambaas Maurizio Arrivabene ontkent dit ten stelligste in een interview met de FIA aan de vooravond van de Grand Prix van Canada die zondag wordt gehouden.

Maurizio Arrivabene Ferrari Grand Prix Canada


"Ik heb na Monaco het een en ander gelezen en hoorde veel speculaties over een nummer één en nummer twee binnen het team. Ik heb altijd gezegd dat dat niet het geval is. We doen ons best voor het constructeurskampioenschap. Om daarin goed te kunnen functioneren, heb je twee coureurs nodig. Dat is erg belangrijk voor Ferrari. Het is voor ons de enige trofee."

"Ik ben sinds het begin van het seizoen heel, heel duidelijk geweest voor wat betreft betrokkenheid: het team gaat boven alles. Geen teamorders. Dit is heel, heel duidelijk. De rijders weten ervan, ze accepteren het. Wat betreft hetgeen er in Monaco is gebeurd: ik moest lachen om alle opmerkingen die ik erover heb gehoord omdat het niet de realiteit is. Er is geen probleem tussen de coreurs. Als Ferrari kijken we naar het constructeurskampioenschap. Het coureurskampioenschap is hun pakkie an. Ze zijn vrij om te doen wat ze willen, totdat het seizoen zich duidelijk ontvouwt in het voordeel van de één of de ander. In dat geval veranderen we van aanpak - maar niet nu, en niet in Monaco."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS