Formule 1

Ferrari-president Sergio Marchionne is bereid om diep in de buidel (120 miljoen € ) te tasten voor topcoureur

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 juli 2017 18:19

Volgens de geruchten is Ferrari-president Sergio Marchionne bereid om diep in de buidel te tasten om Sebastian Vettel nog drie jaar in Maranello te houden. De Italiaan heeft, volgens het Franse Auto Hebdo, 120 miljoen Euro op tafel gelegd voor de Duitser om zijn contract met de renstal uit Maranello te verlengen.

Formule 1 2017 Sebastian Vettel


“Ik heb het erg duidelijk gemaakt, dat als Sebastian wil blijven, dat dat zijn optie was”, vertelde Marchionne. Daarbij schijnt een eis van de Duitser te zijn dat het contract met Kimi Raikkonen eveneens verlengd wordt. Volgens het Franse magazine is de Ferrari-president bereid om het contract met één jaar te verlengen en de Fin daarvoor 5 miljoen euro te betalen.

Ferrari wil haar line-up voor 2018 naar verwachting in Monza rond hebben, waar zij deze voor het aankomende seizoen ook wil presenteren. Ondertussen gaat het verhaal dat Vettel door Mercedes benaderd is om de stap naar de Zilverenpijlen te maken. Alhoewel dat niet voor 2019 moet gaan plaatsvinden, waarbij Toto Wolff graag ziet dat Vettel een contract voor slechts één jaar tekent. Kortom, Silly-Season is in volle gang.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS