Formule 1

Ferrari-opperhoofd geeft schoorvoetend toe: "Teveel fouten gemaakt, maar..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 23 december 2014 10:49

De nieuwe Ferrari-president Sergio Marchionne geeft toe dat zijn Formule 1-team in het verleden ‘te veel fouten’ heeft gemaakt in de afgelopen seizoenen. De Italiaan roept de Scuderia dan ook op om haar volledige potentieel te benutten. Tijdens de jaarlijkse media-briefing van het merk uit Maranello rond Kerstmis sprak de president samen met de kersverse teammanager Maurizio Arrivabene.


Daarbij liet Sergio Marchionne duidelijk blijken dat het Italiaanse team in 2014 te veel fouten heeft gemaakt en dat er geherstructureerd moet worden om te verbeteren. De Italiaan sprak: “We hebben te veel fouten gemaakt. Bijvoorbeeld, dit is onze derde teammanager dit jaar. Het is niet makkelijk om de zaken te managen, maar ik heb hiervoor complexe organisaties gemanaged en we moeten duidelijk zijn: we moeten een gevoel van acceptatie hebben en het geloof dat we goed kunnen doen in 2015. We hadden veel potentieel niet getoond in 2014, dus de uitdaging voor 2015 is dat Ferrari gaat starten met de reconstructie van ons gehele team.”

De uitspraken van de Italiaan komen nu er een uitgebreide herstructurering van het Formule 1-team uit Maranello plaatsvindt. Zo vertrokken diverse medewerkers en is James Allison de technische chef geworden en Jock Clear overgekomen van Mercedes. Sergio Marchionne is dan ook positief dat er een culturele verandering binnen Ferrari gaat komen. De president van Ferrari zegt hierover: “Pratende over mijn ervaring in zelfs complexere omgevingen; het veranderen van de leidende rollen kan de business erg goed helpen, maar het is een groot experiment binnen ons ‘continu concept’.”

Maurizio Arrivabene, die overgekomen is van Philip Morris, liet weten dat Ferrari hem moet beoordelen op zijn mogelijkheden om de juiste mensen op de juiste plek te zetten. Waarmee de Scuderia moet herstellen van een 2014 zonder overwinningen. “In voorgaande posities werd tenminste 50% van mijn prestaties aan het einde van het jaar beoordeeld op mijn capaciteit om te identificeren en het ontwikkelen van talenten en hen te laten groeien.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS